Flintyxegatan 4

På Flintyxegatan 4 bor sex personer med olika funktionsvariationer som befinner sig på en tidig utvecklingsnivå och har olika och helt individuella behov. De kommunicerar genom mimik, ljud och tonfall, ansiktsuttryck, ögonkontakt och kroppsspråk. 17 stödassistenter jobbar här. Man har olika arbetspass från dag till kväll, vaken natt och sovande jour. Personal hjälper brukarna med allt i deras liv, är lyhörda och ser till att deras enskilda behov och önskemål blir tillgodosedda. Det gör de genom att tillsammans försöka tolka deras sätt att kommunicera och reaktioner. För att de ska känna sig trygga och livet ska kännas meningsfullt använder personal olika arbetssätt och metoder så som Snoezelen och tydliggörande pedagogik i form av tecken som stöd, konkreta föremål, bildstöd; personal följer schema och rutiner för att brukarna ska känna igen sig i det som händer i vardagen.

Varje boende bor i varsin lägenhet men de brukar umgås i allrummet där de kan vara med medan personal lagar hemlagad mat, de kan äta tillsammans, måla och pyssla, titta på TV eller lyssna på musik. På Flintyxegatan finns det även en stor altan, där man har möjlighet att sitta eller gunga när det är fint väder. Personal grillar god mat som luktar gott, man lyssnar på musik eller fikar.

Promenader tillhör våra vardagliga aktiviteter. Vi brukar vara i naturen och promenera i närområdet, till exempel till naturreservat Välen där man kan titta på kossorna, till glasscafét mot Näset, eller vi sitter och njuter på Ängåsgården.

SPA-rummet

På boendet finn det ett SPA-rum där man kan både vila/gå ner i varv eller får stimuli på olika sätt. Här finns det takbelysning, fiberoptik, ett bubbelrör, ett badkar med hydromassage, en musiksäng, en judomatta och olika musikinstrument.

Om man vill komma till oss är finns det två olika bussar som åker från Frölunda torg, som ligger två hållplatser från boendet. Har man bil får man parkera gratis på gatan utanför boendet. Så klart har vi också ett cykelställ.

Kommentarer